iPhone 6 plus review

iPhone 6 Plus Review
Met de lancering van de iPhone 6 Plus koos Apple bewust voor een nog groter beeldscherm. Het 5,5-inch beeldscherm is het grootste in een iPhone ooit, maar dat is niet alles. Speciaal voor de iPhone 6 Plus heeft Apple er ook voor gekozen om haar iSight-camera te voorzien van een optische beeldstabilisatie en daarnaast kan het toestel ook rekenen op een aanzienlijk langere batterijduur, zelfs wanneer we deze gaan vergelijken met de gewone iPhone 6. Bent u van plan om de iPhone 6 Plus in huis te halen, maar wilt u eerst een duidelijk beeld hebben van wat u precies allemaal kan verwachten? Lees dan eerst even deze iPhone 6 Plus review!

Drie kleuren, drie opslagcapaciteiten
iPhone 6 plus kleurenDe iPhone 6 Plus is net zoals de gewone iPhone 6 verkrijgbaar in drie verschillende opslagcapaciteiten en kleuren. Wie een iPhone 6 Plus wenst aan te kopen dient dan ook in eerste instantie rekening te houden met de opslagcapaciteit die hij of zij denkt nodig te hebben. Er is een versie met 16, 64 en 128 GB op de markt terug te vinden die onderling telkens een prijsverschil van 100 euro hebben. Daarnaast is de iPhone 6 Plus verkrijgbaar in de kleuren zilver, goud en spacegrijs. De keuze van de kleur heeft geen invloed op de aankoopprijs van het toestel.

5,5-inch beeldscherm
iPhone 6 en de iPhone 6 PlusMet de lancering van de iPhone 6 heeft Apple er bewust voor gekozen om haar klanten een groter beeldscherm aan te bieden. Veel mensen zijn echter nog steeds van mening dat het beeldscherm van de iPhone 6 niet voldoende groot is en kiezen daarvoor de 5,5-inch display van de iPhone 6 Plus. Dit nog grotere beeldscherm maakt het probleemloos mogelijk om niet alleen films en games op een zo optimaal mogelijke wijze weer te geven, daarnaast kunnen ook zakelijke toepassingen zeer overzichtelijk op het beeldscherm worden getoverd. De 5,5-inch retina HD-display beschikt over een resolutie van 1920 x 1080 pixels en heeft een contrastverhouding van 1300:1. Uiteraard is het scherm ook voorzien van een vetafstotende deklaag aan de voorzijde die er voor moet zorgen dat vette vingers niet meteen te duidelijk aanwezig zijn op het toestel.

A8-chip en M8-bewegingscoprocessor
A8 chipNet zoals de gewone iPhone 6 is ook de iPhone 6 Plus voorzien van zowel een A8-chip als een bewegingscoprocessor. Beide onderdelen zorgen er niet alleen voor dat de iPhone 6 Plus probleemloos in staat is om alle dagelijkse taken uit te voeren, daarnaast heeft het ook nog eens een directe invloed op de batterijduur waar gebruikers van het toestel op kunnen rekenen. Omdat de M8-bewegingscoprocessor verschillende taken uit handen van de A8-chip kan nemen wordt de accu minder zwaar belast. Op deze manier blijft de batterijduur in alle omstandigheden zo optimaal mogelijk waardoor u niet voor onaangename verrassingen kan komen te staan. De extra ruimte die beschikbaar kwam door de grotere behuizing van de iPhone 6 Plus werd overigens haast volledig gebruikt om er een krachtigere batterij in te plaatsen en dat merkt u. De gesprekstijd via 3G van de iPhone 6 Plus is namelijk met z’n 24 uur maar liefst 10 uur langer dan deze van de iPhone 6.

Vernieuwingen iOS 8
De iPhone 6 Plus is standaard voorzien van het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 8 en ook deze brengt de nodige vernieuwingen met zich mee. Zo maakt het geüpdate besturingssysteem het mogelijk om gebruik te maken van twee gloednieuwe applicaties genaamd Home en Health en wordt er op een veel efficiëntere manier omgesprongen met het energieverbruik. Daardoor gaat de iPhone 6 Plus nog langer mee dan haar voorgangers en dat is uiteraard altijd goed meegenomen. Er is echter nog meer, want in de voorgaande iOS versies hadden veel mensen het vaak over de irritante pushberichten die eender wanneer de kop op konden steken. Ook deze zijn met de komst van iOS 8 aan banden gelegd waardoor u alleen nog die berichten ontvangt die voor u echt interessant zijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, door een iPhone 6 Plus in huis te halen kiest u niet alleen voor sterk verbeterde hardware, maar ook voor de vele interessante vernieuwingen die het iOS 8 besturingssysteem met zich meebrengt.

iPhone 6 Plus, de meest veelzijdige iPhone ooit
We kunnen deze review het best besluiten door te stellen dat de iPhone 6 Plus de meest veelzijdige smartphone ooit is. De grote afmetingen van het toestel maken het misschien niet voor iedereen geschikt, maar iedereen die houdt van een groot en haarscherp beeld in combinatie met zeer kwalitatieve hardware en uiteraard het gebruiksgemak waar de iPhone zo bekend om staat hoeft niet te twijfelen. De iPhone 6 Plus is een fantastisch toestel boordevol interessante mogelijkheden die er voor zorgen dat u alle dagelijkse digitale taken probleemloos kan verzamelen in één en hetzelfde toestel.

Bron: Abonnement.net